top of page
Готвенето е език, чрез който всеки може да създаде хармония, да изрази себе си, и да разкаже различни култури.

Причината за готвенето е щастието. Щастието да създадеш ястие, което се прехвърля в този, който му се наслаждава. 

Това мометно щастие може да се помни цял живот. То оставя следа и чувство на удовлетвореност.

НАШАТА

ИСТОРИЯ

Бретан

Карин и Антоан се срещат през 2007 г. в Университета по хотелиерство и мениджмънт в Бретан, Франция. Антоан прекарва детството си в кухнята на ресторанта на баща си, а Карин има страст към храната, виното и пътуванията. Двамата завършват с отличие и решават да открият света заедно. 

От Париж до Корсика

Те се местят в Париж и след като Антоан завършва трети в CDRE (национално състезание за хотелиери) той е нает от 5-звездния Мариот хотел на Шан-з-Елизе.

Работи там в продължение на година, след което е нает като частен готвач на аристократично семейство в Корсика.

Мелбърн

Следващият ход на Карин и Антоан ги отвежда в Мелбърн, Австралия. Антоан готви в „Перлата“, един от ресторантите в „Топ 20“, а Карин е сервитьор в „The Rockpool”, друго известно място в Мелбърн.

Ванкувър Олимпик

За олимпийските игри във Ванкувър те са наети като част от екипа готвачи и сервитьори в олимпийското градче. По-късно те се местят в Монреал. Антоан работи в луксозния ресторант „L’autre” и също така придобива съществен опит в областта на кетъринга заедно с Агнус Дей – най-голямата кетъринг компания в Монреал. В луксозния хотел “Sofitel Montreal”, Карин става асистент мениджър и бързо е повишена в банкетен мениджър, където ръководи обслужването и организацията на над 30 сватби и големи корпоративни събития.  

Дубай

През 2012 с Антоан се свързва шеф Яник Алено, който е награден със звезда Мишлен и му предлага да ръководи неговия ресторант в Дубай. След  като са начело на ресторант „101“ през неговия най-успешен период, Антоан и Карин се почувстваха готови да започнат свой бизнес.

София

Търсейки ново предизвикателство, те решават да отворят собствен ресторант. Корените на семейството на Карин тръгват от България и след няколко ваканции там, те решават да отворят ресторант в София. „L’instant” бързо става известен. Само две години след отварянето му, те печелят наградата на Бакхус „Най-добър ресторант на годината“ за 2014 и 2015. Паралелно с това, Антоан и Карин започват да развиват и кетъринг обслужване – организират коктейли, готвят на живо на различни места. 

L'instant

От януари 2017 г., те решават да се съсредоточат само върху L'instant Boutique and Catering и затварят ресторанта. Днес Карин, Антоан и целият екип от “L’instant” са готови да поемат новото предизвикателство... Нямаме търпение да ви обслужим!

ГЛАВЕН ГОТВАЧ

АНТОАН ВЕРАСТ

 

КАРИН СТАНИШЕВ

 „НАШАТА РАБОТА Е ДА ПРАВИМ ХОРАТА ЩАСТЛИВИ“

ОТГОВОРНОСТ

Като софийска кетъринг компания, ние подкрепяме фермери, които пазят околната среда, потребителите и, разбира се, вкуса! Ние използваме местни продукти винаги, когато е възможно и избираме внимателно нашите доставчици.

 

Важността да знаем от къде идва храната ни, доверието, което имаме към тези, които я произвеждат, намалявайки стъпките от производител до консуматор, са основна ценност на нашият бизнес.  

НАГРАДИ

НАЙ-ДОБЪР НОВ
РЕСТОРАНТ 2013г

СПИСАНИЕ БАКХУС

НАЙ-ДОБЪР
РЕСТОРАНТ 2014г

СПИСАНИЕ БАКХУС

НАЙ-ДОБЪР
РЕСТОРАНТ 2015г

СПИСАНИЕ БАКХУС

ТОП 10 ГОТВАЧИ НА БГ
2016

ZAVEDENIA.BG

ТОП 5 БАЛКАНСКИ РЕСТОРАНТИ 2016

CODE DE VINO

КОМЕНТАРИ на

КЛИЕНТИ

„Днес си тръгнахме много доволни и прекарахме най-доброто време от 2-те седмици в България. Обслужването, атмосферата и специално храната бяха страхотни! Благодарим ви за прекрасното място, на което се почуствахме чудесно в любиния ни град, с атмосферата на Париж. – Благодарим!“

ГЛАВЕН ГОТВАЧ АТОАН ВЕРЕСТ НА

MASTER CHEF БГ